Van helpdeskmedewerker tot consultant

“Ruim 10 jaar geleden begon ik als helpdeskmedewerker bij AaRiverside, een bedrijf dat voornamelijk software maakt voor de schoonmaak- en glazenwassers branche. Ik kwam uit een compleet andere tak van sport, maar dacht: “zo ingewikkeld kan de administratie van schoonmaakbedrijven toch niet zijn?”. Inmiddels weet ik wel beter! Er moet rekening gehouden worden met allerlei factoren. In deze branche heb je te maken met weersomstandigheden, personeel, klanten en noem maar op.

In mijn loopbaan bij AaRiverside ben ik van helpdeskmedewerker via juniorconsultant, consultant geworden. Dat houdt in dat ik schoonmaak- en glazenwassers bedrijven adviseer bij het gebruik van onze softwareoplossing. In de afgelopen tien jaar is dat ontzettend uitgebreid op verzoek van, en samen mét onze klanten.

Regelmatig stel ik de vraag aan een klant: “waarom doe je dit zo?”. Het antwoord luidt dan vaak: “omdat we dat altijd zo doen” of “zo is het mij geleerd”. Zonder noemenswaardige opgaaf van redenen. Dan kan ik vaak een optie laten zien bij ItsClean die het makkelijker kan maken of zelfs de administratieve handeling compleet overbodig maakt. Een andere optie in het programma of een simpel knopje dat de klant nog nooit gezien had. “Dat is makkelijk!” of “dat wisten we niet!” hoor ik dan altijd terug.

Een proces, hoe klein ook, tegen het licht houden voor verbetering zou wat mij betreft een alledaagse gang van zaken moeten zijn. Daar help ik onze klanten mee en dat geeft me erg veel voldoening!”

Arno van Helvoort

Persoonlijk advies?

Wij zetten de koffie graag voor je klaar!