Draaiboek 2018 - 2019

Hieronder een overzicht van de diverse zaken waarmee rekening gehouden moet worden bij de overgang naar het nieuwe jaar. Niet alle onderdelen zullen betrekking hebben op uw administratie. Lees de verschillende punten goed door en voer uit waar nodig.

Aangeraden wordt om alle beschrijvingen te lezen voordat handelingen uitgevoerd worden. Maak voor naslag gebruik van de systeemdocumentatie per module.

Klik hier voor een PDF bestand van het complete draaiboek.

 

Aanpassingen ItsClean:

Met deze programmafunctie van ItsClean kunnen aan de hand van de aanwezige projecten prijswijzigingen ingevoerd worden. Vóór het draaien van een Jaarplanning (klaarzetten werkopdrachten voor een heel jaar) is het zinnig om de prijzen aan te passen met deze programmafunctie.

Met deze programmafunctie van ItsClean kan de planning voor een geheel jaar worden gemaakt. Voor de projecten met een vinkje bij ‘Verlengen’ worden de werkopdrachten in het te plannen jaar aangemaakt. Het is raadzaam om vóór de jaarplanning prijswijzigingen door te voeren.

Klik hier voor de PDF versie van de ItsClean aanpassingen.

 

Aanpassingen ItsTrade:
Ten behoeve van artikelen en modelorders kunnen er voor het nieuwe jaar prijzen gewijzigd worden.

Klik hier voor de PDF versie van de ItsTrade aanpassingen.

 

Aanpassingen AaPersoneel:
Ten behoeve van planningen en urenregistraties moeten er voor het nieuwe jaar vrije dagen en perioden aangemaakt worden.

Klik hier voor de PDF versie van de AaPersoneel aanpassingen.

 

Aanpassingen AaFinancieel:

Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen ook de numeratoren (factuurnummers, boekstuknummers en ordernummers) aangepast te worden voor het nieuwe jaar.

Klik hier voor de PDF versie van de AaFinancieel aanpassingen en hier voor de volledige handleiding van AaFinancieel 2.0

 

Aanpassingen AaSalaris:
Voor de jaarafsluiting van AaSalaris dient een afspraak ingepland te worden met uw consultant. Geef hier tijdig gehoor aan, zodat u zeker vóór aanvang van de 1e verloning van 2019 klaar bent voor het nieuwe jaar.

Klik hier voor de PDF versie van de AaSalaris aanpassingen, hieronder een aantal documenten t.b.v. een goede voorbereiding en inzicht in de te verwachten aanpassingen.

 

 

 Terug naar overzicht